Ce inseamna descoperirea vocatiei? Pentru a folosi acest articol la capacitatea sa maxima, trebuie sa-ti indrepti atentia catre interior si sa raspunzi la toate intrebarile de mai jos. Altfel doar vei inchide pagina si ti-ai irosit degeaba timpul, doar afland informatii fara sa si aplici aceste lucruri. Randurile care urmeaza sunt doar pentru cei hotarati sa-si descopere vocatia sau cum i se mai spune: misiunea.

 

VOCÁTIE, vocatii, s. f. – Aptitudine, chemare, predispozitie pentru un anumit domeniu de activitate sau pentru o anumita profesie. (Sursa definitiei)

 

In momentul in care pornesti pe drumul descoperirii vocatiei, vei trece prin mai multe etape in care iti dai seama unde esti si apoi descoperi unde vrei sa ajungi. In NLP acest principiu poate fi scos in evidenta astfel:

 

Stare Actuala  >  Stare Dorita

 

Unde esti in acest moment si unde iti doresti sa ajungi.

 

Cum ar fi daca incepi un drum, ajungi la destinatie si reusesti sa-ti indeplinesti visul? Apoi ce? Unde mergi mai departe? Cum iti dai seama in ce directie trebuie sa mergi mai departe in descoperirea vocatiei?

 

Unii vor sa fie antreprenori pentru ca ei cred ca asta ar trebui sa faca. Asta-i un  lucru in voga acum, toata lumea o face, haide sa fiu si eu antreprenor. A fi antreprenor este doar un vehicul. Unde te duce acest vehicul? Catre ce? Raspunde-ti la aceasta intrebare.

 

Ce te va implini cu adevarat?

 

Care este acel lucru care-ti va oferi acea viata extraordinara?

 

Ce-ti va face viata fantastica in functie de ceea ce consideri tu fantastic, nu conform criteriilor altcuiva: mama, tata sau trecutul tau?

 

Care sunt abilitatile tale, ce ai tu ce poti oferi lumii? Cum poti da viata vocatiei tale?

 

Poate ca este un talent, o indemanare la care esti foarte bun: management, lider, un antreprenor foarte bun care stie sa-si asume un risc, care poate crea viziunea, poate atrage talentul de care are nevoie, poate atrage managerii si liderii.

Care din cele trei te va implini cel mai mult? Exista tendinta in care am vrea sa le facem pe toate. Nu spun nu, sunt sigur ca le poti face pe toate trei. Insa, daca stai putin si te gandesti…cum va afecta acest lucru, calitatea vietii tale?

 

Raspunde la intrebarea asta: astazi, conform criteriilor pe care le ai astazi, cum arata viata extraordinara pe care ti-o doresti. Imbunatateste-ti capacitatea de a vizualiza pentru rezultate clare.

 

Unde esti si unde vrei sa ajungi?

 

O afacere este capacitatea de a lua ceva invizibil si de a-l transforma in ceva vizibil: materializarea vocatiei. Este important ca valoarea pe care o oferi lumii sa fie apreciata de oameni si nu de ceea ce crezi tu ca este de valoare.

 

Organizeaza intrebarile din acest articol si raspunsurile pe care le obtii intr-o ordine potrivita pentru tine. Investeste acest timp in tine pentru ca merita si incepe acum calatoria ‘descoperirea vocatiei’.

 

In viitor te vei uita la acest moment si-ti vei multumi ca ai luat aceasta initiativa spre descoperirea vocatiei.

Be Sociable, Share!