Statistic vorbind, pilotul care a avut parte de cel mai mult succes din istoria Formula 1, este Michael Schumacher. A existat o perioada in care el practic a dominat acest sport. Multi se intreaba care sunt secretele lui Michael Schumacher.

Dupa ce a castigat primele doua campionate mondiale alaturi de Benetton in 1994 si 1995, Schumacher a luat cu el oameni cheie la Ferrari si strans laolalta una dintre cele mai de succes echipe din cadrul Formula 1. Avandu-l pe Schumacher in aceeasi barca, Maranello s-a bucurat de un succes fara precedent. Germanul a castigat 72 de titluri de Grand Prix si 5 titluri consecutive intre anul 2000 si 2004.

Castigatorii se Inconjoara de Alti Castigatori

Cei mai multi oameni cred ca succesul de pe podium se datoreaza doar talentului pilotului insa cati campioni mondiali au castigat un campionat de Formula 1 intr-o masina defectuoasa? Cati dintre ei au obtinut acele victorii fara o echipa de top de proiectanti, ingineri si personal, toti mergand in aceeasi directie?

Castigatorii aduc impreuna cele mai bune resurse si lucreaza cu cei mai buni oameni. Acest lucru scoate in evidenta o caracteristica a personalitatii pilotilor de succes – sunt de asemenea niste lideri foarte buni, mai ales in cadrul unei echipe care are doi piloti ce concureaza in masini identice, castigatorul fiind cel care reuseste sa atraga mai bine echipa in jurul sau. Printre exemple se numara: Barrichello si Schumacher, Webber si Vettel, Coulthard si Häkkinen, Massa si Alonso.

Poti sa ai tot talentul din lume, insa nu vei ajunge nicaieri fara atitudinea corecta” – Jeremy Darroch, Director executiv al British Sky Broadcasting

Castigatorii Devin Cea Mai Buna Varianta a lor

Acest principiu poate fi aplicat si in afaceri. Castigatorii nu sunt intotdeauna cei mai exceptionali sau cei mai deschisi la minte, insa ei stiu care sunt punctele lor forte si le aplica in mod constant in ceea ce fac pentru a-si maximiza performanta. Michael Schumacher este unul dintre ei.

Castigatorii Inoveaza si Isi Fac Propriile Reguli        

Mark Gallagher a lucrat cu Schumacher atunci cand si-a facut debutul in Formula 1 in 1991, observand puterea de concentrare pe un singur lucru a germanului si determinarea sa precum un laser. In timp ce cei mai multi ii admirau succesul, cativa rivali aveau curajul de a merge pe propria lor cale, desi acest lucru le-ar fi putut impacta reputatia.

Castigatorii care-si fac propriile reguli au capacitatea sa inoveze, fie ca fac acest lucru in intensitatea cu care lucreaza si se dezvolta in cadrul programului personal de fitness, feedback-ul detaliat pe care il dau inginerilor sau a modului in care abordeaza un Grand Prix de weekend.

Daca ai vrea sa descifrezi strategia prin care cineva reuseste sa castige, incepe cu lucrurile pe care le face diferit fata de toti ceilalti.

Castigatorii Se Adapteaza Continuu

Schimbarea are loc in Formula 1 precum intr-o afacere, cu o singura diferenta: este mai usor sa masori rezultatele si consecintele esecului sunt vizibile pentru toata lumea.

Inovatiile tehnice sunt printre cele mai importante in cadrul Formula 1 si in 2014 au avut loc schimbari foarte mari in setul de reguli. Pilotii si echipele care se vor afla in frunte, vor fi cele care se pot adapta mai repede decat ceilalti, desi sunt unii care nu prea reusesc sa imbine bine toate elementele.

Pilotii de top invata sa-si adapteze scopul pe care il urmaresc, pentru a fi mai potrivit pentru circumstantele in care se afla, mentinandu-si spiritul competitiv atunci cand oportunitatea de a castiga apare din nou.     
                  

Castigatorii Inteleg ca Esecul Conduce catre Succes

In formula 1, esecul este un pas pe calea catre succes. Daca nu ai parte de niciun accident, asta inseamna ca nu incerci destul de mult si astfel nu-ti vei atinge potentialul. Succesul vine atunci cand iti intelegi limitele si inveti sa actionezi foarte precis fara sa le depasesti.

Poti sa te uiti inapoi si sa gasesti ceva de care sa te plangi, sau sa privesti inainte – eu aleg sa privesc inainte.” – Sebastian Vettel, Red Bull Racing.

Schumacher ramane pilotul care s-a bucurat de cel mai mare succes in cadrul Formula 1. Secretele lui Michael ne pot ajuta sa invatam si sa aplicam in propriile noastre vieti principiile din spatele lor.

Spune si altora!