Sunt experiente pe care cu cat le ai mai devreme, cu atat acestea te vor invata o serie de abilitati pe care le poti utiliza intr-o multime de situatii.

 

Unii dintre noi am trecut prin ele si putem spune ca simtim beneficiile acestora chiar si in ziua de astazi. Ramai cu o serie de abilitati ce te invata cum sa te gandesti la ceilalti prima data, inainte de a face sau spune ceva, cum sa negociezi (avand in vedere ca toate viata negociem cate ceva cu prietenii, familia si la munca), cum sa te tii pe picioare in momente dificile si sa privesti viata cu alti ochi.

 

Fara sa ne mai lungim la vorba, haide sa ne aruncam ochii pe 5 abilitati pe care sa le dobandesti inainte de a implini 30 de ani:

 

1. Independenta. Incearca sa rezolvi lucrurile in mod activ si sa cauti o solutie pe cont propriu mai intai, inainte de a astepta ajutor. Bazeaza-te pe tine mai intai si apoi pe ceilalti.

 

2. Gandirea pozitiva. Viata este grea, mai ales cand vrei sa faci ceva ce are un anumit impact sau mai mult, daca esti implicat in diferite proiecte prin care incerci sa lasi lumea mai buna decat ai gasit-o. Cei care sunt fericiti nu sunt intr-un fel norocosi, ci doar au inteles ca au de ales daca vor sau nu sa fie pozitivi.     

 

3. Abilitati de vanzari. Nu-i nevoie sa lucrezi in vanzari ca sa dobandesti astfel de abilitati, dar iti recomandam, daca ai ocazia, sa lucrezi cel putin 1 an facand posibil sa vinzi ceva. Pentru ca daca ai nevoie de ajutor sau vrei sa atingi un obiectiv anume, abilitatile de vanzare te vor ajuta intotdeauna. Din pachetul complet fac parte: limbajul (verbal, nonverbal, paraverbal), negocierea, dinamica sociala, inteligenta emotionala, tehnicile de influentare, etc.

 

4. Incredere in sine. Da, aceasta este o abilitate. O data pentru ca trebuie sa-ti dai seama cand nu o ai si ce abilitati ai de dobandit si de pus in practica ca sa o obtii. Iar a doua oara pentru ca poti influenta modul in care gandesti si ce semnificatie dai evenimentelor prin care treci, astfel incat sa influentezi daca ai sau nu incredere in tine.

 

5. Sinceritate. Cateodata sa ne convingem pe noi insine este mai dificil decat sa-i convingem pe ceilalti. Nu este un lucru marunt sa ai curajul sa privesti adevarul in ochi si sa faci schimbarile care sunt de facut. La tine, nu la ceilalti.

 

Ar mai fi ceva de adaugat pe aceasta lista? Lasa-ne te rog un comentariu mai jos si spune-ne parerea ta.

Spune si altora!