Regele Wen a Regatului Zhou (BC 1152 – BC 1056) al dinastiei Shang era cunoscut pentru guvernare virtuoasa si blanda. El a invatat oamenii sa fie sinceri, respectuosi fata de divinitate, virtuosi, etc.

 

Deseori spunea: "Regele trebuie sa conduca cu bunavointa, functionarii trebuie sa comunice cu oamenii cu grija, copii trebuie sa respecte parintii cu pietate filiala, parintii trebuie sa creasca copiii cu dragoste, si oamenii trebuie sa se asocieze intre ei cu buna-credinta".

 

Regele Wen era foarte meticulos, precaut si constiincios. Comportamentul sau era exemplu pentru oameni. Purta haine simple si lucra adesea cu fermierii in camp.

 

Se gandea in primul rand la cei din jur. A redus impozitele pentru agricultori si i-a incurajat sa prelucreze pamanturile publice cu doar 1/9 din taxa. Datorita acestor masuri preferentiale, agricultorii au reusit sa poata economisi bani. In plus, regele Wen a eliminat tarifele pentru operatiunile de import / export si a anulat legea prin care sotia si copiii urmau sa fie pedepsiti pentru crimele comise de sotul / tatal lor. Regele Wen a oferit saracilor ajutor prompt si grija.

 

Odata, doi imparati care aveau o disputa cu privire la hotare, au mers in Regatul Zhou sa…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Be Sociable, Share!