NLP este manipulare? Unele persoane ar putea spune ca NLP este manipulare. Am intalnit website-uri care afirma cu toata puterea ca NLP este rau, ca te influenteaza negativ, ca trebuie sa ai mare grija si ca cel mai bine este sa te feresti de acest domeniu.

 

NLP-ul, asa cum este el predat ce cei care l-au creat si care si-au adus o contributie semnificativa la nivel mondial in acest domeniu, nu este magie neagra sau alba, nu implica nimic esoteric, energetic, supranatural sau alte lucruri de acest fel.

 

Este un domeniu pragmatic, a carei principala unealta este limbajul pe care-l folosim in fiecare zi, cand comunicam cu cei din jurul nostru. Cu ajutorul limbajului, schimbi modul in care gandesti si astfel iti schimbi comportamentul.

 

De exemplu: Ai de invatat ceva nou, fie pentru un curs, un program de calculator sau altceva, si incepi sa intri intr-o stare lipsita de energie si “moale”, numai cat de gandesti la ceea ce ai de facut pana sa ajungi sa stii bine acel lucru.

 

Exact in acest proces, din momentul in care afli ce ai de facut si pana sa ajungi sa te simti fara energie, tot ceea ce gandesti contine si o parte lingvista: dialogul tau intern legat de ceea ce ai de facut, convingerile care-ti apar in minte legate de capacitatea ta de a duce pana la capat sarcina, etc.

 

Aici intervin instrumentele NLP.

 

Si totusi…NLP este manipulare? Afla din materialul video de mai jos:

 

Spune si altora!