Update:
 
Calatoria noastra prin sunet te va ajuta sa te pregatesti mental pentru interviul la care urmeaza sa mergi, astfel incat sa fii in cea mai buna forma: >>> click aici <<<

* * *

In fiecare an se da aceeasi batalie: sute poate chiar mii de oameni se inscriu in diferite perioade pentru a obtine mult doritul permis de conducere auto. Intrebarea care se pune este urmatoarea: “cum sa inveti rapid si sa iei permisul de conducere?”

 

Da, stiu, sunt si cei care pica proba practica. Trebuie sa fie totusi un criteriu de selectie a celor care sunt capabili sa conduca o masina si cei care nu sunt, nu-i asa? Asa ca in acest articol te voi invata cum poti folosi NLP (Programarea Neuro-Lingvistica) si sa faci invatatul pentru permisul de conducere mai usor si chiar placut.

 

Daca stau si ma gandesc bine, am folosit aceasta tehnica de atatea ori si m-a ajutat sa livrez rezultate foarte bune de fiecare data, incat nu-mi este foarte usor sa aleg un exemplu. A da! Gata, mi-am amintit. Am folosit aceasta tehnica la unul dintre examenele dificile din facultate: IRA – Ingineria Reglarii Automate. Sunt putini studenti din Facultatea de Automatica si Calculatoare care pot spune ca acest examen este usor. Sincer sa fiu, nu am cunoscut niciunul. Chiar si tipul de la care am invatat strategia de nota 10, care a terminat facultatea cu zece pe linie, nu a spus ca vreun examen ar fi usor.  

 

Bun, cum am procedat? Daca stai sa te gandesti, cand inveti un lucru cel mai usor si mai rapid? Atunci cand te joci invatandu-l, nu-i asa? Mmm…cam greu sa faci asta atunci cand ai de-a face cu ecuatii, formule de demonstrat si teorie inginereasca. Am stat si m-am gandit: atunci cand ma joc invat cel mai usor…de asemenea atunci cand invat ceva prin intermediul unui joc, ma simt foarte bine. De fapt, atunci cand am un “A-ha!” chiar imi vine sa zambesc si sa rad. Cred ca te regasesti in asta, nu-i asa?

 

Bun, planul este aproape gata. Ia sa ma gandesc…de ce am nevoie pentru a putea invata usor si sa nu ma stresez prea tare. Mai intai, curiozitate. Apoi vreau sa fiu entuziasmat ca urmeaza sa invat ceva nou. Apoi vreau sa am incredere in mine ca voi reusi. Hmm…ar mai fi ceva? A da: Perseverenta. Bun, pentru a invata usor, am nevoie de curiozitate, entuziasm, incredere in sine si perseverenta.

 

Cum fac sa obtin aceste lucruri pentru ca numai cat vad cartea aia deja ma apuca sila si nu mai am chef de nimic. Am inceput sa ma uit pe geam ca sa nu o mai vad. Acum am o stare neutra. Apoi am inceput sa ma gandesc:

 

A existat o perioada in viata mea, in care eram foarte curios sa aflu ceva nou? In care eram foarte curios sa ma aventurez intr-o noua experienta? In care am avut o senzatie intensa de curiozitate, potrivita pentru a ma face sa aflu mai multe din aceasta carte.

 

Apoi am incercat si varianta:

 

Cum ar fi daca as fi foarte curios sa invat lucruri noi din aceasta carte. Lucruri noi care raman in mintea mea si le pot folosi cu usurinta la examen. Cum m-as comporta? Cum as respira? Cum m-as simti?

 

Dupa ce am incercat cele doua variante, am ales-o pe cea care-mi dadea senzatia de curiozitatea cea mai potrivita pentru mine. Apoi am inchis ochii, am lasat acea senzatie de curiozitate sa se imprastie prin tot corpul meu si cand am simtit ca a ajuns la o intensitate maxima, am luat cartea in mana si am tinut-o pana cand am simtit ca intensitatea urma sa scada.

 

Ce am facut de fapt?

Am lasa cartea jos, m-am plimbat prin camera gandindu-ma in alta parte. Apoi, in momentul in care am luat cartea in mana, aproape instant am simtit acea senzatie de curiozitate de mai devreme.

 

Este magie? Este vreun truc nemaiauzit? Nu, este NLP.

 

Am facut la fel si pentru entuziasm, incredere in sine si perseverenta. A functionat de minune si am reusit sa acumulez si sa inteleg informatii destul de complicate. Daca a functionat cu o carte complexa de inginerie automata, realizeaza cat de usor si natural vei reusi sa inveti rapid si sa iei permisul de conducere.

 

 

Be Sociable, Share!