Qin Shi Huang (259 – 210 î.Hr.) a urcat pe tronul regatului Qin la vârsta de 13 ani şi a devenit primul împărat al Chinei unificate la vârstă de 39 ani, după ce Qin a cucerit alte state în perioada statelor beligerante (770 î.Hr. – 222 d.Hr.). Odată cu fondarea dinastiei Qin, s-a încheiat epoca dinastiei Zhou, care a durat 900 ani.

 

Fiind primul rege care a unificat şi centralizat China, Qin Shi Huang s-a numit "Primul Împărat al Dinastiei Veşnice Qin".

 

Qin Shi Huang a condus o serie de reforme pentru a consolida puterea asupra imensului teritoriu. El a abolit privilegiile feudale şi a stabilit o administraţie centralizată.

 

De asemenea, a introdus standarde de măsură şi cântar, a creat un sistem valutar universal, a stabilit lungimea "axei carului" şi lăţimea drumului. Dar, mai presus de toate, a standardizat limbajul scris, unificarea limbii contribuind la conservarea culturii chineze, în ciuda numeroaselor războaie şi tulburări politice.

 

Qin Shi Huang a creat o reţea extinsă de transport între oraşe, de peste 4.000 km lungime, a iniţiat construirea unui palat extravagant, şi apoi, înmormântarea sa, protejată de armata de teracota compusă din peste 7.500 de ostaşi în mărime naturală. El a început, de asemenea, construcţia Marelui Zid Chinezesc, pentru a…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Spune si altora!