O persoana pozitiva incearca si reuseste sa-si orienteze mai mult atentia asupra solutiilor decat asupra problemelor. Nu inseamna ca aceasta neaga exista problemei sau incearca prin autosugestie sa-si spuna ca totul este ok si, la un moment dat, ca prin minute, lucrurile sa fie bine.

 

Cand ai de-a face cu tot felul de probleme care mai de care mai neasteptate, este important sa fii capabil sa faci cativa pasi in spate, sa-ti dai seama ce nu se intampla cum ai dori sa se intample, sa observi situatia in ansamblu cu bune si cu rele, si sa alegi sa gasesti o solutie buna pentru tine si pentru cei din jur. Aceasta este una din caracteristicile principale ale unei persoane care gandeste pozitiv.

 

Sa fii o persoana pozitiva nu-i un lucru care are loc peste noapte. Este o trasatura de caracter construita in timp, este un act de vointa si o optiune pe care ti-o asumi in mod constient.

 

Pentru a te ajuta sa intelegi mai bine gandirea unei persoane pozitive, mai jos gasesti 8 obiceiuri esentiale pe care le au oamenii pozitivi:

 

1. Comunica foarte bine cu cei din jur;

2. Nu lasa fricile sa le influenteze viata;

3. Nu doar au parte de o zi buna, ci transforma ziua pe care o au intr-o zi buna;

4. Zambesc cu fiecare ocazie;

5. Sunt recunoscatori pentru ceea ce au;

6. Lasa trecutul sa ramana in trecut;

7. Nu fac confuzie intre a lasa in urma o situatie dificila si a renunta de tot;

8. Aleg sa-i aprecieze pe cei din jur si nu sa dea vina pe ei;

 

Ar mai fi ceva de adaugat pe aceasta lista? Lasa-ne te rog un comentariu mai jos si spune-ne parerea ta.

Be Sociable, Share!