Conform istoriei chineze, zeii veniti din paradis au impartasit cultura direct chinezilor creati de Nu Wa. Doua dintre cele mai cunoscute fiintele divine sunt Fu Xi si Shen Nong, care au fost trimise jos pe pamant pentru a imbogati abilitatile chinezilor, pentru a le imbunatati cunostintele despre natura si a le preda abilitati de baza si cunostinte pentru existenta.

 

A fost o vreme cand fiintele umane au coabitat cu Zeii si China era numita pamant divin.

 

La acel moment gandirea chineza era foarte simpla. Ei cautau hrana cand simteau senzatia de foame si aruncau resturile atunci cand se saturau. Fu Xi a invatat chinezii antici cum sa faca plase pentru a prinde peste. In acest fel, oamenii si-au imbunatatit considerabil productivitatea. Fu Xi, de asemenea, a invatat oamenii cum sa domesticeasca animalele, iar acest lucru a fost la originea cresterii animalelor. In plus, Fu Xi a introdus sistemul de casatoria in societatea chineza. Cu mult timp inaintea venirii lui Fu Xi pe pamant, oamenii se imperecheau cu rudele apropiate si copiii locuia cu mama fara sa stie cine-i tatal lor. Fu Xi a schimbat complet modul de imperechere, apoi a instituit sistemul de casatorie si eticheta de nunta.

 

Pe langa invataturile de mai sus, Fu Xi a creat "Shu Qi" prin sculptura in lemn pentru a inlocui anteriorul "tinerea inregistrarilor Quipu" prin noduri. De asemenea, el a stabilit…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Be Sociable, Share!