In cinci mii de ani ale culturii traditionale chineze au existat multe mitologii interesante si emotionale. Subiectul celor mai multe mituri antice chineze se refera la originea universului si omului, creativitate culturala si razboaie tribale. De exemplu, cum a fost format pamantul? In vremurile antice parintii depanau copiilor legenda despre universul care a fost creat de catre Pangu.

 

Cu mult inainte de creatie, universul era haotic si avea forma unui ou mare. Din el s-a nascut Pangu. Pangu a dormit in acest ou mare optsprezece mii de ani. Cand s-a trezit, in interiorul oului era intuneric. Pangu si-a intins bratele si picioarele si oul a plesnit. Energia yang usoara si transparenta s-a inaltat si a devenit cerul albastru. Pe de alta parte, energia yin grea si densa s-a scufundat si a devenit pamantul .. De atunci, universul are cer si pamant.

 

Pangu a stat intre cer si pamant. De atunci, cu fiece zi cerul se ridica tot mai sus, iar pamantul cobora tot mai jos si devenea tot mai dens. Din cauza aceasta, Pangu a devenit tot mai inalt si inalt. A fost nevoie de alti optsprezece mii ani, pana cand s-a ajuns la limita, cerul nu putea fi mai inalt si pamantul mai jos. In consecinta Pangu a devenit un gigant care sustinea cerul si pamantul, si in acest fel universul…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Spune si altora!