In fiecare zi putem profita de timpii morti pentru a deveni un mai bun observator, sa strangem idei, sa citim putin sau sa analizam ce se intampla in jur.

 

Timpul este foarte pretios si tocmai de aceea nu ar trebui sa-l lasam sa treaca pe langa noi, fara sa-l folosim cat mai bine. Exista tot felul de modalitati prin care ne putem imbunatati, insa sunt cateva dintre ele care intra in categoria modalitati inteligente, pentru ca necesita putine resurse si au un impact maxim:

 

1. Devino un observator mai bun, fiind atent la diferite detalii din jur. Observa tot ceea ce te inconjoara acum, in acest moment. Lumea este plina de exemple, idei, cuvinte, intelepciune, greseli si experiente. Aceste se desfasoara acum in fata ochilor tai. Ceea ce vezi si ceea ce auzi, poate ca da nastere anumitor senzatii in corpul tau. Observa toate acestea;

 

2. Strange idei. Ideile si gandurile au tendinta sa se evapore din mintea noastra putin cam prea repede. Fa posibil sa le prinzi si sa le pui deoparte pana cand nu este prea tarziu. Ideal este sa le notezi undeva sau sa le creezi o forma vizuala care sa-ti aminteasca de ele;

 

3. Citeste. Citeste mult. Cititul este probabil cea mai buna investitie de timp pe care o poti face. Cu fiecare ocazie in care ai parte de timp mort (metrou, autobuz, tramvai, stat la coada, ambuteaj, etc.) citeste ceva. Ideal este sa ai mereu o carte cu tine.

 

4. Analizeaza-ti ziua sau evenimentele prin care tocmai ai trecut. Inainte de a merge la culcare, petrece-ti 10 minute observand ce s-a intamplat de-a lungul zilei. Scoate in evidenta lucrurile pe care le-ai facut bine si apoi cele pe care le-ai facut mai putin bine, impreuna cu piedicile care au aparut si ce-ai fi putut face diferit.

 

5. Incepe sa scrii. In timp ce inveti sa scrii bine si pe placul unui anumit numar de cititori, acest lucru te va ajuta sa-ti cultivi disciplina. In primul rand, disciplina de a gandi. Gandurile nu vor mai fi aleatorii si haotice. Treptat vor dobandi o ordine si o structura.

 

Ar mai fi ceva de adaugat pe aceasta lista? Lasa-ne te rog un comentariu mai jos si spune-ne parerea ta.

Be Sociable, Share!