Potrivit celor mai populare legende chineze, fiintele umane au fost create de catre Nu Wa, iar chinezii sunt descendentii ei.

 

Nious, primele figurine din noroi confectionate de Nu Wa, erau ca niste jucarii papusa, fara viata, ganduri si miscari. Nu Wa nu a fost multumita, asa ca si-a expirat suflul ei magic in Nious si le-a dat un suflet. Imediat, figurinele au fost transformate in fiinte umane vii.

 

Dar aceste fiinte umane erau lipsite de intelepciune si capacitatea de rezistenta la schimbarile externe. Ei nu stiau cum sa-si controleze emotiile si nu aveau nici o intelegere complexa despre ce se intampla in mediul inconjurator. Ei au aveau nici o logica sau ideologie si erau foarte vulnerabile. Atunci cand Nious au murit, Nu Wa a trebuit sa faca unele noi. Acesta munca era obositoare si fara sfarsit.

 

Nu Wa le-a dat un pic de intelepciune fiintelor umane si a creat instrumente muzicale pentru ei. Datorita muzicii, cantecele si dansurile au fost dezvoltate. Fiintele umane isi puteau exprima acum sentimentele prin cantece si dansuri. De atunci, ele au avut cultura si si-au imbogatit viata.

 

In scopul rezolvarii problemei popularii pamantului…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Be Sociable, Share!