“Spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa-ti spun cine esti”. Daca nu scapi de influentele negative din jur, pana la urma isi vor pune amprenta asupra ta.

 

Este destul de clar ca nu poti sa fii prieten cu toata lumea. Asta nu inseamna sa nu fii prietenos. Sunt doua lucruri diferite. Cu un prieten iti petreci timp, tii legatura periodic, va conectati usor pe diferite subiecte si puteti sa stati cu usurinta de vorba la telefon o ora, fara sa-ti dai seama cand a trecut timpul.

 

In acelasi timp, exista acele persoane a caror influenta negativa isi poate lasa amprenta asupra ta. Nu subestima influenta pe care o poate avea termen lung, prezenta unei persoane de acest fel. Diferite obiceiuri negative se pot strecura in modul tau de a fi si, fara sa-ti dai seama, poti incepe sa te comporti exact cum ai spus ca nu te vei comporta niciodata. Poti sa fii prietenos cu astfel de persoane, insa s-ar putea sa fie o idee buna sa mentii o anumita distanta.

 

Astfel putem evidentia 8 tipuri de oameni de care trebuie sa scapi pana nu e prea tarziu:

 

1. Cel ce te face sa pierzi timpul prin ceea ce face sau spune;

2. Cel ce te critica mult prea mult, ajungand sa faca asta doar ca sa te enerveze, fara sa aiba vreo intentie sa te ajute vreodata;

3. Cel ce se victimizeaza, cautand validarea si aprobarea ta tot timpul;

4. Cel ce se pierde usor cu firea, enervandu-se de la cele mai banale lucruri;

5. Cel care nu are ca valoare adevarul, ajungand sa faca din minciuna un obicei;

6. Cel care-i manipulativ si foloseste tot felul de mijloace prin care sa te exploateze;

7. Cel care barfeste tot timpul pe cei din jur;

8. Cel care in mod constant este implicat in situatii dramatice si in care, cateodata, incearca sa te implice si pe tine;

 

Ar mai fi ceva de adaugat pe aceasta lista? Lasa-ne te rog un comentariu mai jos si spune-ne parerea ta.

Spune si altora!