Ai auzit de acest termen? Dezvoltare Personala Online?

 

Despre ce este vorba? Se refera la faptul ca online, gasesti foarte multe informatii care te ajuta sa intelegi mai bine ce se intampla in interiorul tau cat si in lumea din jur, fie ca aceste informatii se gasesc sub forma de text, video sau audio.

 

Hai sa clarificam mai intai un lucru. Ce NU este dezvoltarea personala online:

  1.  NU tine locul practicii. Degeaba citesti si inveti multe, multe, multe informatii daca nu faci nimic cu ele. Da stiu, poate spui: “Dar o sa le aplic! Mai am doar un singur video/carte de parcurs si apoi incep sa aplic.”

 

Am mai auzit unii oameni spunand: “Am acum un material de dezvoltare personala pe care trebuie sa-l termin apoi incep sa aplic.” Il termina si apoi ce crezi ca fac? Da, ai ghicit. Gasesc altceva super, super, super tare si se apuca de acela.

 

Pentru fiecare ora in care acumulezi informatii, iti trebuie cel putin doua in care sa le aplici!

 

  1. NU tine locul feedback-ului real. Prietenii de pe Facebook sau Twitter iti pot spune ca te-ai schimbat mult dupa modul in care scrii sau in functie de ceea ce postezi.

 

Am o veste pentru tine: vrei sa stii daca te-ai schimbat sau nu?

 

In momentul in care cel putin 3 persoane diferite din jur (persoane reale nu virtuale) iti spun ca te-ai schimbat, atunci inseamna ca dezvoltarea personala a dat roade.

 

  1. NU tine locul interactiunii umane LIVE. Suntem fiinte sociale si probabil ca asta nu o sa se schimbe prea curand, oricat de mult sau de rapid ar evolua tehnologia.

 

In momentul in care ai un grup sau un partener, barbat sau femeie, cu care poti discuta fata in fata si sa aplicati tot ceea ce ati invatat, aceea este dezvoltare personala umana autentica.

 

Si totusi, cat de multe poti “stoarce” din aceasta Dezvoltare Personala Online?

 

Eu unul as spune ca…FOARTE MULT.

 

Eu personal invat cel mai usor dintr-un material video de calitate. Alte persoane prefera articolele sau cartile de dezvoltare personala pentru ca citesc foarte rapid. Altii prefera materialele audio de dezvoltare personala pentru ca reusesc sa acumuleze si sa integreze multe informatii, doar ascultand.

 

Daca observi cu atentie, poti gasi foarte multe disponibile gratuit pe internet: Youtube, TED, Scribd si SoundCloud sunt doar cateva nume mari unde gasesti materiale pe toate gusturile si in orice format.

 

Doar sa stii ceea ce-ti doresti…

 

A, si inca ceva: Aminteste-ti sa pui in practica ceea ce inveti. Altfel, dezvoltare personala online inseamna doar online. 

Be Sociable, Share!