La începutul dinastiei Han, în China, încă se mai aplicau pedepse corporale severe, introduse în timpul dinastiei anterioare Qin. Pedeapsa corporală erau folosită de către oficialii guvernamentali ca pedeapsă pentru crime. Aceste pedepse puteau consta în tăierea nasului, urechilor sau a membrelor, criminalului îi putea fi aplicat un tatuaj pe faţă. Dar, graţie unei tinere curajoase, pe nume Ti-ying Chunyu, această practică crudă şi inumană a fost eradicată în timpul domniei împăratului Wen Han.

 

Tatal lui Ti-ying avea cinci fiice. El a început să lucreze ca şi funcţionar de rang inferior, dar mai târziu, după ce a învăţat pe lângă un doctor renumit, a îmbrăţişat această profesie.

 

Se bucura de o reputaţie bună în regiunea sa şi pacienţii trebuiau să aştepte mult timp pentru a putea fi primiţi. Într-o zi, nu a reuşit să salveze viaţa soţiei unei persoane foarte influente şi bogate. Soţul îndurerat a acuzat medicul de crimă, susţinând că indicaţiile acestuia i-au luat viaţa iubitei sale soţii. Fără să se facă vreo investigaţie, tatal lui Ti-ying a fost în curând trimis în capitală, unde îl aştepta pedeapsa corporală severă.

 

Când tatal lui Ti-ying şi-a văzut fiicele înlăcrimate prin gratiile de fier ale închisorii, a spus:…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Be Sociable, Share!