Xiao Yan (464-549 d.Hr., nume postum – Wu Di), fondatorul şi primul împărat al dinastiei Liang de Sud, a domnit timp de 48 de ani, fiind unul dintre cei mai longevivi împăraţi chinezi. El a murit la vârsta de 84 de ani, fiind cel mai longeviv împărat după Qianlong (1711-1799) din Dinastia Qing.

 

Se crede că Xiao Yan este fiul lui Xiao He, primul prim-ministru al dinastiei Han. El a rămas în istorie ca un intelectual, general şi patron al budismului.

 

La scurt timp după ce a ajuns pe tron, Xiao Yan şi-a asumat îndatoririle de împărat cu o dedicaţie admirabilă. A consolidat sistemul de învăţământ, a promovat funcţionarii cinstiţi şi a reformat normele de protocol.

 

Pentru a îmbunătăţi comunicarea cu oamenii, el a pus două cutii de scrisori lăngă intrarea din faţa palatului, una pentru cererile oficialilor şi cealaltă pentru cererile obişnuite.

 

Xiao Yan a acordat mare importanţă selecţionării şi numirii funcţionarilor. A organizat întâlniri cu oficiali de rang inferior pentru a le arăta aprecierea, a promovat şi recompensat mulţi funcţionari drepţi şi imparţiali, şi astfel calitatea guvernării s-a îmbunătăţit semnificativ.

 

A reformat sistemul de învăţământ şi a redeschis universitatea naţională pentru a forma…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Spune si altora!